Noordwijk/Noordwijkerhout – Tien scholieren van de Regenboogschool in Noordwijkerhout zijn woensdagmiddag in het bijzijn van hun ouders geïnstalleerd tot politiekids door wijkagenten van de politie Noordwijk en burgemeester Wendy Verkleij. Initiatiefnemer Ilse van Dun zag dat politiekids in meerdere plekken in Nederland succesvol werden ingezet om in samenwerking met de wijkagenten de buurt veilig te houden.

De aangemelde kinderen hebben een uitleg gekregen over het idee van politiekids. Daar horen een aantal regels bij zoals, politiekids helpen elkaar en pesten niet. Ze krijgen training over hoe ze volwassenen moeten aanspreken. Bij een actie dragen de kinderen hun pet, en een hesje waar ‘politiekids’ op staat. Als ze iemand aanspreken geven ze uitleg waarom iets belangrijk is en geven een flyer waar informatie over de actie op staat.

Begin december gaan ze voor het eerst op pad met de wijkagenten.

1 REACTIE

  1. Heel leuk voor die kinderen maar waar zijn de wijk agenten .Zijn die er nog we.z??? Heb je iemand wel eens gewezen op zijn rij steil nou begin daar maar niet aan want voor dat je het weet heb je de grootst ziektes die er zijn op de wereld .Of je kan een pak slaag krijgen .Wil je dat kinderen laten doen .Want de meesten die een stuur in hun handen hebben denken dat ze op Zandvoort zitten en dan de scooters dat is helemaal een apart soort .Nee dit zijn zaken niet voor kinderen maar als er nog eens een agent niks te doen heeft laat die het dan opknappen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in