Warmond – Het pontje over de Zijl blijft ook de komende twee jaar gewoon varen. Dat maakte wethouder Heleen Hooij woensdag bekend in de vergadering van de raadscommissie DEB.

De schipper van het pontje heeft onlangs de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Daardoor kan hij niet langer werkzaam blijven voor werkvoorzieningschap De Zijl Bedrijven (DZB) in Leiden. Voor de partijen die betrokken zijn bij de pont (de gemeenten Teylingen, Leiden en Leiderdorp alsmede DZB) was dat aanleiding om te kijken hoe het verder moet met de exploitatie van het pontje, dat alleen tijdens de zomermaanden vaart. In de tussentijd liet de schipper van het pontje echter weten dat hij best bereid was om nog wat langer als pontbaas door te gaan, ondanks zijn pensionering.

Volgens wethouder Hooij is nu overeengekomen dat de schipper voor de komende twee jaar in dienst treedt van de gemeente Teylingen. Daarnaast blijven de drie betrokken gemeenten ook betalen voor het onderhoud en de verdere exploitatie van de populaire pontverbinding. Na de winterstop is het pontje inmiddels weer in de vaart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in