Foto: Hilde Verweij

Noordwijk – Hecht GGD Hollands Midden start weer met pop-up vaccinatielocaties in de regio, te beginnen in Noordwijk. Iedereen van 12 jaar en ouder kan op de pop-ups zonder afspraak terecht voor een corona herhaalprik.

In Noordwijk komt de GGD op vrijdag 18 en 25 november en vrijdag 2 en 9 december van 12.00 tot 16.00 uur naar de Bibliotheek Noordwijk (Akkerwinde 1A). De komende weken volgen er meer pop-up vaccinatielocaties in de regio. Deze vind je op www.prikkenzonderafspraak.nl.

 Je kunt een herhaalprik krijgen nadat je de basisserie hebt afgerond. Ook als je al eerder een herhaalprik hebt gehad, mag je deze nu opnieuw halen. Dat kan vanaf drie maanden na de laatste prik of coronabesmetting. Neem een geldig identiteitsbewijs mee naar de priklocatie en controleer voor vertrek de actuele openingstijden op www.ggdhm.nl/coronavaccinatie. Daar vind je ook meer informatie over de basisserie en de herhaalprik.

 Voor de herhaalprik worden vernieuwde mRNA-vaccins gebruikt die tegen meer varianten van het coronavirus beschermen, waaronder de omikronvariant. De herhaalprik geeft het immuunsysteem een oppepper en brengt daarmee de bescherming tegen het coronavirus weer op peil. Dat is vooral belangrijk voor 60-plussers en anderen die jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik krijgen. Zij lopen een hoger risico om ernstig ziek te worden door corona omdat bij hen het immuunsysteem minder goed werkt. Ook zorgmedewerkers wordt een herhaalprik aangeraden; om zichzelf te beschermen én de kwetsbaren voor wie zij zorgen.

Ook voor wie niet tot deze risico- of beroepsgroep behoort, is een herhaalprik nuttig. De herhaalprik verkleint de kans om anderen te besmetten en op langdurige klachten na een coronabesmetting. Bovendien geldt: hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe minder mensen ziek worden. Dat voorkomt dat de zorg het te druk krijgt en helpt bij het openhouden van de samenleving.

 

 

6 REACTIES

    • Daar beweer je nogal wat, aannames, van horen zeggen, of……….., maar blijf jij lekker thuis, dan ga ik op de fiets naar de Bieb!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in