Bollenstreek – Ben je altijd al begaan met de toekomst van je dorp? Heb jij wel een idee over hoe het beter kan? Kan je zaken kritisch beoordelen? Dan is dit je kans.

Bo, de omroep van de Bollenstreek en RTV Katwijk starten met een nieuw tv-programma waarin iedereen aan kan schuiven. We bespreken met zeer diverse gasten het reilen en zeilen in een dorp met speciale aandacht voor de zaken waar de gemeenteraad mee bezig is. Kennen de politici alle feiten wel? Zijn er andere oplossingen mogelijk? Zelf kan je als gast aan tafel of als inspreker ook onderwerpen inbrengen. De Schaduwgemeenteraad heet het programma en het wordt een wekelijks tv-programma van RTV Katwijk en Bo, de omroep van de Bollenstreek.

In dit programma praat dus een kleine dwarsdoorsnede van de lokale maatschappij over de toekomst van een van de vijf gemeenten in de Duin- en Bollenstreek. Elke gemeente komt een keer in de maand langs. Dus Hillegommers praten over Hillegom, Katwijkers over Katwijk etc. etc. Te gast zijn inwoners van alle leeftijden, de ondernemer, de milieu-activist, de woningzoekende, de tevreden inwoner, de kritische inwoner, zeurpieten, positivo’s. Iedereen is welkom. Nou, bijna iedereen, want politiek actieve inwoners, raadsleden, wethouders etc. hebben al een podium en komen daarom niet in het programma.

Als je meedoet, hoef je maar een keer per maand op dinsdagavond beschikbaar te zijn. Dan nemen we het programma op in de supermoderne, nieuwe tv-studio van RTV Katwijk en die ligt praktisch naast de N206. Als je mee wilt doen of meer wilt weten, mail voor Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen naar [email protected] Voor Katwijk is het mailadres  HYPERLINK “mailto:[email protected][email protected] Wil je niet aan tafel aanschuiven, maar wel een onderwerp voor de inspreekmicrofoon inbrengen, gebruik dan dezelfde mailadressen. De bedoeling is dat het programma in april start, maar vanwege het coronavirus kan dat later worden. 

De Schaduwgemeenteraad is een tv-programma dat onderdeel is van een pilot van het ministerie van onderwijs en media, uitgevoerd door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Bo en RTV Katwijk maken net als 19 andere omroepen deel uit van dit landelijke project dat als doel heeft de journalistieke kwaliteit bij lokale omroepen te verbeteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in