Lisse – De Praktijkondersteuner-GGZ Jeugd is een waardevolle toevoeging aan de huisartsenpraktijk in Lisse. Veel jeugdigen maken gebruik van deze dienst. Dit blijkt uit een evaluatie die onlangs werd gehouden door de gemeente Lisse. “De praktijkondersteuners zijn goed bekend in het jeugdhulpveld en kunnen hierdoor vaak praktische oplossingen geven”, aldus wethouder Jolanda Langeveld. ”We moeten blijven investeren in onze jeugd, want zij hebben de toekomst.”

Op verzoek van de gemeenteraad Lisse is een evaluatierapport opgeleverd over de effecten van de inzet van de Praktijkondersteuner-GGZ Jeugd. De gemeenteraad heeft de structurele inzet opgenomen in het Raadsakkoord 2022 – 2026. De evaluatie is gehouden onder een aantal professionals zoals de twee praktijkondersteuners, twee betrokken huisartsen en de directeur van Voor Ieder1, het toegangsloket in de Bolster voor inwoners die zorg, ondersteuning of advies nodig hebben.

Zowel uit de interviews met deze professionals als uit monitoringscijfers blijkt dat de Praktijkondersteuner-GGZ Jeugd een meerwaarde heeft. De ondersteuner kan voor de meest snelle, passende en laagdrempelige jeugdhulp zorgen. De huisartsen verwijzen jeugdigen daarom regelmatig door naar de praktijkondersteuners Zij zijn goed bekend in het jeugdhulpveld en kunnen hierdoor praktische oplossingen geven. Er zijn een aantal zaken die nog verder verbeterd kunnen worden (zoals de wijze van registratie en de monitoring over een langere periode), maar daaraan wordt de komende tijd gewerkt, laat de gemeente weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in