Noordwijk – Gemeente Noordwijk, Stichting Huurdersbelangen Noordwijk (SHN), Stichting Huurdersbelangen Noordwijkerhout en De Zilk (HBNZ), woningstichting Sint Antonius van Padua en woonstichting Stek hebben maandag de prestatieafspraken voor 2023 ondertekend.

Padua levert op het Bavo-terrein Noordwijkerhout in 2023 67 sociale huurwoningen op en in 2024 nog eens 40. Stek levert in 2023 70 huurwoningen op in Offem-Zuid en in 2024 nog eens 25. In 2024 komen er ook 87 tijdelijke woningen bij aan De Nes en 10 in het Julianahofje. In 2025 komen er 23 huurwoningen bij aan de Van Panhuysstraat, op de plaats van het voormalige NWS-kantoor.

In 2023 wordt een deel van de huurwoningen met E, F en G energielabel opgetrokken naar minimaal D. Tot en met 2030 investeert Stek zo’n € 16 miljoen in de verduurzaming van minimaal 430 woningen in Noordwijk. Padua gaat in 2023 de woningen in de Bremstraat en de Ericastraat in Noordwijkerhout verduurzamen van energielabel D naar A.

Naast nieuwbouw met 30% sociale huur, is doorstromen naar een passende sociale huurwoning belangrijk. De doorstroomadviseur is ook in 2023 actief. Zij helpt met verhuizen naar een passende huurwoning.

Huurders die financieel in de problemen dreigen te komen kunnen worden gesteund met bijvoorbeeld hulp bij het betalen van schulden en het besparen op energielasten.

De partijen blijven jaarlijks wijkschouwen organiseren met als doel de leefbaarheid in buurten te verbeteren. Dit doet de gemeente ook met het meldingssysteem FIXI en via wijkambassadeurs. Ook is er nog meer aandacht voor ouderen en kwetsbare doelgroepen. Denk hierbij aan het sneller opmerken van eenzaamheid of verward gedrag. VoorIeder1 wordt daarbij ingezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in