Noordwijk – Het keihard handhaven op de paardenweitjes heeft voor flink wat beroering gezorgd.

Allerlei stukjes grond, die officieel bestempeld zijn als bollengrond, worden door inwoners en bedrijven gebruikt voor andere zaken, zoals het houden van paarden of het stallen van caravans. De gemeente heeft besloten hierop te handhaven, maar dat leidde tot veel ophef. De polemiek is ook doorgedrongen tot de gemeenteraadsleden. Raadslid Bas Knapp (VVD) stelde daarom dinsdag voor, dat de raad en het college hierover in gesprek gaan. Tijdens een extra vergadering moet het college dan de raad informeren over de manier waarop de gemeente het handhavingsbeleid wil uitvoeren.

De raadsmeerderheid wil, dat de gemeente gebruik maakt van een ‘prettige benaderingswijze van onze inwoners en bedrijven’.

4 REACTIES

  1. Niet meer dan logisch toch? Snap dat de Gemeente deze benadering niet eerst zelf toepast,maar dit pas gaat doen als er de publiciteit wordt gezocht.

  2. Het zou voor bestuurders voldoende moeten zijn dat deze stukjes grond ‘administratief geschikt zouden zijn’ voor bollengrond..zodat er elders meer huizen gebouwd mogen worden. Dat deze stukjes in gebruik zijn met onofficieële verwante hobbys waar toch al geen rechten aan worden ontleend zou niks moeten uitmaken. Het hele CO2 beleid bijvoorbeeld is ook slechts een administratief geschil.

  3. En wat gaan we doen met al die stukjes die vrijkomen er is geen bollen boer die het wil hebben .Ik weet wel dat het GOM er wel weer raad mee weet villa’s en daar verdient de gemeente weer een hele boel geld mee .Of denkt de gemeente als die stukjes leeg zijn dat de eigenaren het leuk op knappen het is alleen maar voor de buiten wacht het moet allemaal in de trant van kuuroord wat een hoog moet .Bah .Want ja als je een villa boud wil je geen paard of groente tuin voor je deur .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in