Priester Van Eijk actief in Hillegom en De Zilk geridderd

Hillegom/De Zilk – Burgemeester Arie van Erk heeft zondag een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer A.H.C. van Eijk (83 jaar) uit Voorburg. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau in het jaar dat hij 60 jaar priester is. De heer Van Eijk heeft een belangrijk deel van zijn verdiensten vervuld in de gemeente Hillegom en De Zilk. Hij is sinds 1976 weekend-assistent bij de Parochie H. Willibrordus voor de locaties Hillegom en De Zilk en verzorgt daar maandelijks vier eucharistievieringen. In de periode 1998 tot en met 2008 was hij voorzitter en later secretaris van de Raad van Kerken. In de periode 1983 tot 1989 was hij bij deze raad voorzitter van de sectie geloofsvragen. Hij gaf richting aan de fusie van Nederlandse kerken en was betrokken bij maatschappelijke vraagstukken.

Verder:

  • in de periode 1990 tot 2001 voorzitter bij de Katholieke vereniging voor Oecumene Athanasius en Willibrord, waar hij onder meer vertalingen verzorgde. Hij zette zich in voor het versterken van de relatie tussen de verschillende kerkgenootschappen. In 2011 bracht hij bijzondere werken uit, zoals ‘Een rijke oogst’.
  • Van 1990 tot 2010 was hij hoofdredacteur van het internationale tijdschrift Bijdragen.
  • Sinds 2001 is hij priester-assistent bij de RK Federatie Vlietstreek. De heer Van Eijk is hier vanwege zijn doctorgraad in de theologie een graag geziene spreker.
  • Sinds 2017 is hij vrijwilliger bij het opleidingsinstituut FOX AOB in Leidschendam-Voorburg waar hij vluchtelingen begeleidt bij het leren van de Nederlandse Taal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in