Glazen Globe uitgereikt op Klaverweide (foto: Vebe Helmes)

Noordwijk – Op Daltonschool Klaverweide in Noordwijk is vrijdag de schrijver Marc ter Horst verrast met het winnen van de Glazen Globe, de prijs voor het beste geografische jeugdboek, voor zijn boek ‘Palmen op de Noordpool’.  De schrijver was bezig met het geven van een mini-college klimaatverandering aan groep 8 van meester Tom toen daar ineens groep 8 van meester Nils, de uitgever en de jury met de Glazen Globe binnen kwamen lopen. De jury prijst het boek aan als een must read, voor kinderen vanaf 10 jaar maar evenzogoed voor volwassenen. Het complexe klimaatvraagstuk wordt op een complete, samenhangende en begrijpelijke manier geanalyseerd, zonder dat het belerend of kinderachtig wordt. De illustraties van Wendy Panders zijn hierbij een sterke aanvulling op de inhoud van het boek. Daarom was er ook voor Wendy een certificaat.

Scholen die ook graag een mini-college klimaatverandering van Marc willen kunnen dit regelen via de Schrijverscentrale. Ook volwassenen kunnen trouwens helemaal bijgepraat worden.

Het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundige Genootschap (KNAG) reikt sinds 1986 elke twee jaar de Glazen Globe uit aan het beste aardrijkskundige jeugd- of kinderboek.  Op www.geografie.nl/glazenglobe vindt u voorgaande winnaars en het hele juryrapport.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in