Foto Rose Marie Keijzer

Warmond – De fractie van de PvdA in de gemeenteraad van Teylingen is niet te spreken over de verkoopprijzen die gehanteerd zullen gaan worden voor de koopwoningen in het project Groot Seminarie in Warmond.

Afgelopen week werd de overeenkomst ondertekend tussen de gemeente Teylingen en de projectontwikkelaar van het Groot Seminarie over de uiteindelijke realisatie van dit project. De gemeenteraadsleden kregen de tekst van de overeenkomst pas daarna onder ogen. PvdA-raadslid Paul Witteman ontdekte vervolgens dat de in de overeenkomst gehanteerde verkoopprijzen voor de koopwoningen in het project uitgaan van een prijspeil per 1 januari 2016. “Woningen die toen voor 350.000 euro verkocht zouden worden zullen nu vanwege de stijging van de huizenprijzen voor zo’n 500.000 euro van de hand gaan”, vreest Witteman. Daarmee wordt niet meer voldaan aan de eisen die de woonvisie van de gemeente stelt aan de realisering van de woningen in de sociale, middeldure en dure koopsegmenten. Met name de geplande middeldure woningen worden veel duurder dan eerder was afgesproken, is de mening van de PvdA-fractie. De opmerkingen van Witteman zorgden er voor dat ook andere fracties geattendeerd werden op de mogelijke stijging van de prijzen van de koopwoningen in het project Groot Seminarie.  

Wethouder Marlies Volten had niet direct een antwoord op de vragen van Witteman hierover, maar beloofde het na te gaan en met een schriftelijk antwoord te komen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in