Teylingen – De gemeente Teylingen laat momenteel uitzoeken hoe ze om moet gaan met de levering van energie aan de gemeentelijke gebouwen door energiebedrijf DVEP.

Deze week werd bekend dat energiebedrijf DVEP al sinds de maand mei geen facturen meer stuurt naar haar klanten. Daaronder zijn veel scholen en gemeenten, die een energiecontract hebben met DVEP. Onder andere de bij de Stichting Sophia Scholen aangesloten basisscholen zijn klant bij DVEP, maar ook de gemeente Teylingen. Deze laatste heeft nu de Stichting Rijk opdracht gegeven om te kijken wat de mogelijkheden voor de gemeente zijn binnen het contract met DVEP. Stichting Rijk is een organisatie die voor verschillende gemeenten aanbestedingen verzorgt. De scholen en de gemeente zijn weliswaar verzekerd van de levering van energie, maar als DVEP onverhoopt zou wegvallen als leverancier, moeten er met een andere energieleverancier nieuwe contracten worden afgesloten. Met de huidige energieprijzen zou dat een aanzienlijke verhoging van de energiekosten betekenen voor de scholen en de gemeente.

Overigens maakte DVEP woensdag bekend dat het geen nieuwe klanten meer aanneemt. Wat er precies aan de hand is wil het in Hengelo gevestigde bedrijf niet zeggen. Het verklaart alleen dat het in problemen is gekomen door sterk wisselende energieprijzen. Waarom het bedrijf al maanden vrijwel geen facturen meer int blijft ook onduidelijk. Directeur Van der Wal zegt dat hij ‘binnenkort’ wel weer facturen gaat sturen, meldt de website Energienieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in