Proef met verkeersvrij centrum in Noordwijkerhout

Noordwijkerhout – De gemeente Noordwijk houdt een proef met een verkeersvrij centrum in Noordwijkerhout. In juli en augustus is het centrum één groot veilig voetgangersgebied om te shoppen, een terrasje te pakken of elkaar te ontmoeten, aldus de gemeente. De proef is een initiatief van de Noordwijkse Ondernemersvereniging afdeling Noordwijkerhout. Het centrum rond de Witte Kerk is tussen 12.00 uur en 23.00 uur vrij van vrachtwagen, auto, fiets en brommer. De proef heeft als motto ‘Winkels en horeca open; allen lopen’. In de ochtenduren kunnen de winkels bevoorraad worden. De ervaringen worden gemeten door middel van een digitale enquête. Tijdens de proef zal handhaving controles uitvoeren.

5 REACTIES

 1. Ze weten van gekkigheid niet meer wat ze moeten verzinnen. De NOV hoopt gewoon dat het ooit een drukke koopgoot zal worden. Voor spontane bezoekjes en dagelijkse boodschappen wil men niet zo lang sjokken en zal men uitwijken naar de Vomar waar je gewoon gratis pal voor de deur kunt staan. Ze denken echt dat ze urenlang de tijd nemen voor die Poolse kapper en een broodje Donor.

 2. veel gaan ff met de fiets snel boodschapje doen .. kan dus nietmeer hahaha man man en de boa s met de wapenstok er op als ze je snappen?

 3. Fred..Voor bezoek aan de Digros en Albert Heijn kan je de parkeergarage gebruiken. Eerste uren gratis !Daarvandaan hoef je niet lang te” sjokken”. Verder heb je ook nog het Landbouw- en Markplein voor parkeren, ook gratis. Vanaf die parkeergelegenheden zit je zo bij alle winkels.Het is nu gewoon gevaarlijk om met de auto door het centrum te rijden. Voetgangers letten nergens op, scooters rijden veel te hard. Als automobilist moet je overal ogen hebben om geen aanrijding te veroorzaken. Voor mij is een proef niet nodig en mag het meteen verkeersvrij gemaakt worden

 4. Als de gemeente eerst eens de plantenbakken uit het centrum verwijderd en de winkeliers
  niets meer voor de deur uitstallen dan zou er wat meer ruimte ontstaan voor fietsers en wandelaars,
  als er nu een vrachtwagen door de Zeestraat komt rijden kan je geen kant op vanwege alle
  uitstallingen die aan de kant staan, het is er veel te smal.
  Dit zou een betere oplossing zijn, dan kunnen we tenminste nog fietsen, niet iedereen is nog
  goed ter been, zeker niet als je wat ouder bent !

 5. Wanneer we de situatie van 5 jaar geleden zouden doortrekken naar de toekomst…..wat kunnen we dan nog verwachten?
  Slagen we er ook in om de overlast van tweewielers en scheurende brommers en scooters te bedwingen.
  Gaat het lukken met toezicht en handhaving?

  Benieuwd in ieder geval naar de uitslag van de proef. Ik verwacht er wel wat van, maar ook weer goed om het kruid droog te houden tot na de evaluatie. We zullen dus nog even geduld moeten hebben met het maken van allerlei inhoudelijke opmerkingen of verwachtingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in