Hillegom – Op 6 november bestaat de ambachtsheerlijkheid Hillegom 300 jaar. Dat wordt op zaterdag 5 en zondag 6 november gevierd met bijzondere activiteiten. Een greep uit het programma:

Opening op zaterdag om 10.00 uur op het bordes van het Hof van Hillegom. Tot 12.00 uur ontmoeting met gemeenteraadsleden. In het Hof zijn dan ook unieke stukken uit de Six collectie te bezichtigen, waaronder de koopakte uit 1722. Zaterdag van 10.15 – 17.00 uur en zondag van 12.00 – 16.00 uur zijn er Oud-Hollandse spelletjes in de Hoftuin. Daar en in het oude pand van Schoonderbeek, Hoofdstraat 122 staan kramen met kunstenaars en oude ambachten. Ook is er een demonstratie van wol verven met natuurlijke materialen en op zondag iemand die kunst maakt met bijenwas.

Bij Plein 28 is op zaterdag en zondag een tentoonstelling van kunst die is gemaakt door  Hillegomse basisschoolleerlingen. Op zaterdagmiddag zijn er ook leerlingenoptredens van leerlingen van de Hillegomse Muziekschool.

In het pand van de Hillegomse Muziekschool en Balletschool Martha de Rijk zijn zaterdag diverse workshops die toegankelijk zijn voor iedereen.

Zie ook: www.kunstinhillegom.nl

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in