Projecten gezocht voor Noordwijkerhoutse Jeugdgemeenteraad

Noordwijkerhout – De Noordwijkerhoutse gemeenteraad krijgt ook dit jaar weer (voor heel eventjes dan) concurrentie van een Jeugdgemeenteraad. Een groep van basisscholieren krijgt van de gemeente Noordwijkerhout de beschikking over 1000 euro en mag besluiten waar dat geld naartoe gaat. De gemeente Noordwijkerhout zoekt nog naar projecten die wat extra’s kunnen gebruiken.

Basisscholieren uit groep 8 van alle scholen uit Noordwijkerhout en De Zilk leren aan de hand van een eigen gemeenteraad hoe de politiek werkt. Eerst krijgen ze een aantal lessen van gemeenteraadsleden en daarna volgt het vergaderen, want geld kan maar één keer worden uitgegeven. Vorig jaar kreeg Jeugdwerk De Zilk bijvoorbeeld 350 euro om een lunch te verzorgen voor Zilkse ouderen en ontving Toneelvereniging ODI honderd euro voor twee toneelmiddagen.

Verenigingen met een project waar geld goed welkom is kunnen zich aanmelden voor 1 oktober. Per mail naar [email protected] of per post aan Jeugdgemeenteraad Noordwijkerhout, t.a.v. griffie, Postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout. Er zitten wel een paar voorwaarden aan. Een project moet ten goede komen aan de lokale maatschappij, een bijdrageverzoek ligt tussen de 300 en 1000 euro, de vereniging is zelf verantwoordelijk voor de uitvoering en een samenvatting past op 1 A4’tje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in