Noordwijk – Vijf dierenbelangenorganisaties hebben een brandbrief gestuurd aan B&W van Noordwijk over de Konijnenveiling van SJC.

Op die veiling ten bate van de voetbalvereniging, dit jaar op zaterdag 16 december, worden enkele levende konijnen bij opbod verkocht. De dierenorganisaties namen al tevergeefs contact op met het SJC-bestuur. Nu vragen ze de gemeente om te gaan handhaven. Doet de gemeente dat niet, dan zullen de dierenorganisaties aangifte doen van overtreding van de Wet dieren.

Door levende konijnen te veilen op een feestje van een voetbalvereniging houdt men op geen enkele manier rekening met de intrinsieke waarde van de dieren. Ook van verantwoord aanschaffen van een dier is geen sprake, aldus de dierenbeschermers.

6 REACTIES

  1. Je kan overal wel tegen zijn hebben ze niks anders te doen als het kerst is eten ze allemaal vlees en vis .Niks van aantrekken laat ze maar gaan die Z??????. Wij steunen SJC

  2. Bedankt voor de gratis reclame en extra aandacht. Brengen ze lekker veel geld op bij het bieden met het gevolg dat er volgend jaar nog meer worden geveild.

  3. Weg met die konijnenhandel, niet meer van deze tijd. Bedenk iets anders om geld in te zamelen zonder dieren erbij te betrekken. Al 50 jaar teveel gesleep met konijnen

  4. Een konijnenveiling is niet meer van deze tijd. Er is toch wel wat anders te verzinnen voor vermaak of geld inzamelen. Middeleeuws en primair gedrag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in