Bollenstreek – Met spandoeken is geprotesteerd tegen het besluit van de scholenkoepel Sophia Scholen om te stoppen met zwarte Piet. In de nacht van zondag op maandag zijn er spandoeken opgehangen bij het kantoor van de scholenorganisatie in Voorhout en bij het bestuurscentrum van Teylingen, eveneens in Voorhout. Achter de actie zit de Zwarte Pieten Actiegroep, een groep burgers die landelijk protesteert. Sophia Scholen maakte vorige week bekend te stoppen met zwarte Piet op hun 28 basisscholen. Zij meldden dat Zwarte piet zelden kwetsend is bedoeld, laat staan racistisch, maar dat het regelmatig wel zo wordt ervaren.

3 REACTIES

  1. ik vind dit een hele goede actie van die groep die protesteert tegen het zwartepiet beleid van de sophia scholen. de kinderen worden gewoon op gehits om ook tegen zwarte piet te zijn en de ouders waaien wel mee.
    ik ben van mening en ook vele andere dat de sophia scholen zwartepiet moeten apcenteren. en al die onzin reacties moeten staken.
    het heeft helemaal niets met rassisme te maken.zelfsmensen die in suriname en Nederlandse antillen wonen is zwartepiet een traditie.
    laat dit zo blijven. ik hoop dat mensen eens dieper door denken voor dat ze schreeuwen.!!

  2. Er is totaal niets racistisch aan zwarte Piet, hij kon mij die toch wel blank is straffen omdat ik stout was geweest. Het is een strenge maar rechtvaardige kindervriend en al meer dan 150 jaar traditie. Het is dwaas om dit land te censureren, zwarte Piet hoort bij de Nederlandse cultuur en traditie en is nooit gezien als een neger. Steden, scholen die zwarte Piet verbieden moeten zich schamen, deze steden en scholen doen dan aan censuur. Censuur is de ziekte van deze wereld en laat mij erg denken aan de jaren dertig van Duitsland. Dus een grote steun voor deze zwarte Pietenclub!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in