Foto: Els Bax

 Bollenstreek – Er is toch 20 miljoen euro extra beschikbaar voor de bereikbaarheid van de noordelijke Duin- en Bollenstreek. De voorgenomen bezuiniging van de provincie Zuid-Holland wordt teruggedraaid, nu de regio een duidelijk plan heeft opgesteld. Dat betekent dat er weer 47,2 miljoen euro beschikbaar is van de provincie om de bereikbaarheid te verbeteren.

De samenwerking met de Bollenstreek gemeenten heeft geleid tot een plan dat onder andere een nieuwe verbinding voor auto en fiets tussen de N208 en de A44 bevat. In het plan van de gemeenten werden concrete plannen gepresenteerd voor nieuwe wegen, een brug en beter openbaar vervoer. De Poelweg in Lisse, een extra brug in Hillegom en een vernieuwing van het openbaar vervoer in de Duin- en Bollenstreek werden genoemd als ideeën. ‘Het ontbreekt in de Duin- en Bollenstreek aan een goede oost-west oriëntatie. Er is behoefte aan betere fiets-, OV- en wegverbindingen. Adequate oost-west verbindingen en hoogwaardig OV zijn cruciaal voor de bereikbaarheid van de regio’, aldus de Duin- en Bollen gemeenten.

De wethouders mobiliteit van de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen en de regio Holland Rijnland zijn blij met het besluit van Provinciale Staten. Gerard Mostert, dagelijks bestuurslid Mobiliteit van Holland Rijnland: ‘Er is keihard gewerkt om voor de zomervakantie een voorkeurspakket van mobiliteitsmaatregelen voor te leggen. Dit bestaat uit maatregelen voor het openbaar vervoer, het versneld aanleggen van een netwerk van ‘doorfietspaden’ en twee autoverbindingen. Hierdoor verbetert de bereikbaarheid van de regio en daarmee de leefbaarheid in de verschillende dorpen.’

In de komende maanden worden de plannen op detailniveau uitgewerkt. Volgend jaar nemen Provinciale Staten er een definitief besluit over, zodat de werkzaamheden kunnen beginnen. Een precieze datum voor de start van de werkzaamheden is nog niet bekend.

3 REACTIES

  1. En nu het verkeer in Noordwijk binnen een keer op de schop mnr de wedhouder van Noordwijk openbaar vervoer er zit niemand in die bussen en treinen die niet rijden .We hebben een mooie weg tussen Voorhout en Noordwijk als er 60 auto’s op een dag er over heen gaan is het veel .Waarom bij het soldaatje op de s Gravendamseweg geen verkeersbord met Noordwijk er op .Nee dat kan niet volgens de provincie en de gemeente Teylingen .Het is van de gekken een weg die miljoenen gekost heeft wordt niet gebruikt .Ga daar maar eens naar kijken dat zou een hoop verkeer minder zijn op de sGravendamseweg .gr .En zo zijn er nog zat dingen die verbeterd kunnen worden maar als je op dat gemeente huis blijft zitten weet je niet wat er afspeelt in de bollen streek en Noordwijk .

    treinen rijden niet moet daar weer zoveel geld naar toe .Er is een nieuwe weg aangelegd van Voorhout naar Noordwijk als er op een dag 60 auto’s overheen gaan is het veel .Ik h

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in