Noordwijkerhout – “Als Noordwijk en Noordwijkerhout gefuseerd zijn, moet de gemeente voor de komende 10, 15 of misschien wel 20 jaar gevrijwaard blijven van volgende fusies. De Commissaris van de Koning zou dat schriftelijk moeten bevestigen.” Die wens sprak NZLokaal-raadslid Sjaak van den Berg donderdag uit tijdens een commissievergadering naar aanleiding van een beleidsstuk van de provincie. We steken nu zoveel energie, tijd en gemeenschapsgeld in de fusiegemeente, dat zou voorlopig voldoende moeten zijn. Burgemeester Goedhart wees er op dat volgende gemeenteraden daarover gaan. Wat hem betreft is de nieuwe gemeente groot genoeg, maar hij wees er wel op dat de provincie wil dat de Duin- en Bollenstreek zich meer als 1 streek gaan presenteren.

4 REACTIES

  1. Als ze nou eens echt een enquete zouden houden in Noordwijkerhout, dan gaat dit echt niet door. Zoals altijd met politiek, alles wordt opgelegd.

  2. Het zou nog mooier zijn als het rijk eens met klinkende cijfers komt, om te staven dat een (mega)fusie van alle bollenstreekgemeenten het beste zou zijn. Echter, die cijfers zijn er niet en die komen er niet. Waarom dan al die dorpen en kernen waar al zoveel verschillen zijn tot één grote gemeente willen omvormen. En de andere vraag is; wie wil dat precies?

    Ik ben er stellig van overtuigd dat er niemand in de bollenstreek gemeenten is die dat wal

  3. In reactie op PvT, ik denk dat het met grond en project ontwikkelaars te maken heeft, iemand moet er beter van worden, zo is het altijd, het is in ieder geval niet de gewone burger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in