De locatie voor Bronsgeest

Noordwijk – Tijdens een commissievergadering boog Provinciale Staten zich woensdag over de proactieve aanwijzing van Gedeputeerde Staten gericht op Bronsgeest. Die willen Noordwijk met de aanwijzing dwingen om 240 betaalbare huurwoningen in Bronsgeest te bouwen, dat op een totaal van 350 huizen. Een meerderheid vond de inbreng van wethouder Alkemade tijdens de vergadering overtuigend. Die meldde dat er genoeg betaalbare woningen komen in Noordwijk, zijn opsomming: Zilveren Kruis 166 woningen, Admiraal de Witt 46, parkeerterrein Nic Barnhoornweg 25, diverse plekken Noordwijk aan Zee gekocht door Adriaan van Erk 50. Wel stelden partijen als voorwaarde dat dit zwart op wit komt en dat er sprake is van harde plannen. Gedeputeerde Koning was het daarmee eens. Als dat geregeld wordt is de aanwijzing voor Bronsgeest van de baan en komen er 90 huurwoningen in Bronsgeest. Er waren overigens meerdere insprekers die varieerden in pleidooi van meer bouwen tot helemaal niet bouwen in Bronsgeest.

Hieronder het radio-interview:

4 REACTIES

  1. En wanneer gaan ze dan eens bouwen dat kan mnr Alkemade wel op noemen wat de van der Erk groep koopt verkopen ze weer door met dikkewinst Palace plein Vuurtoren plein .Nou als het zolang moet duren als in Bronsgeest dan kunnen de kinderen uit Noordwijk beter gaan emigreren.Ik kan niet begrijpen dat een provincie daar in meegaat hebben jullie wel eens gehoord van geen worden maar daden .

  2. De democratie is een groot goed, en naar mijn mening de beste ,of de minst slechte, vorm van bestuur. Alleen….het duurt allemaal zo lang. Zo staat de(lang tot zeer lang) woningzoekende elke keer weer in de kou en in de wachtstand. De politiek moet er zijn in het belang van de burger, maar het lijkt er steeds meer op dat de belangen van de burger terzijde worden geschoven en de politieke strijd tussen partijen de boventoon voert. Daardoor vervreemdt de politiek steeds meer van de belangen van de burger. Dat zie je landelijk en gemeentelijk. Daardoor is er een steeds tragere besluitvorming en inadequaat handelen.

    • De woningzoekende is niet gebaat bij die paar extra gebouwde huizen. Er komen 1200 asielzoekers per week bij die mogen blijven. Daarbij alleen al honderden Oekraïners voor dit dorp. Die huizen zijn niet voor ‘de Noordwijkers’ het heeft dus geen zin om te bouwen.

  3. Je kan niet alles afschuiven op vlugtelingen er is jaren niet gekeken naar dewoning noot in Noordwijk .Ja ze zijn hier gek op huizen van een ton of vijf. En alles duurt telang Boek horst zuid zo’n beetje vijftien jaar . Ja dan wprdt die grond wel erg duur voor gewone mensen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in