Noordwijk – De provincie Zuid-Holland ontkomt er niet aan om boeren te onteigenen om hun land in natuur om te zetten. ‘Bij wegen en tunnels vinden we dat heel normaal, dan zou het ook voor natuur moeten gebeuren’, vindt natuurbeheerder Zuid-Hollands Landschap. De provincie Zuid-Holland staat onder grote druk om landbouwgebieden om te zetten in natuur. Met het rijk is afgesproken dat de provincie over zes jaar voor zo’n 9 procent uit natuurgebied bestaat, maar dat lukt maar slecht. Niet elke boer wil zijn land kwijt. Voor de laatste loodjes wil de provincie meer wettelijke ruimte om door te drukken. Woensdag nemen Provinciale Staten daarover een beslissing. Hans Otte ging met directeur Michiel Houtzagers naar Het Langeveld in Noordwijk….

Dit is een bericht van mediapartner Omroep West.

3 REACTIES

  1. Deze zelfde meneer zegt op tv West dat het Zuid Hollands landschap bijna rond is met de aankoop van een snipper grond in het Langeveld want de herten die daar liggen moeten vrij kunnen bewegen ?Lopen deze herten 200 meter verder dan zijn ze in het gebied van de A.W.D.en die heeft er sinds 2016 al 6448 afgeschoten (site A.W.D. ) Ook het Langeveld Natuurontwikkeling is de laatste jaren helemaal kaalgevreten door deze herten.Dus dit is proberen om bij het grote publiek te scoren.

  2. Waar zijn ze mee bezig bij die provincie die natuur frikken leven zich helemaal uit van onze belasting geld .Een boer hoort er ook bij in deze maatschappij .Er lopen duizend herten die er niet horen .Besteed eerst maar eens geld aan het onder houd van fietsen straks moeten de bollen boeren ook nog weg en die zijn heilig verklaart .Waarom de een boer wel en de ander niet .De meeste kinderen weten nog genees waar de melk vandaan komt .En als er grazers lopen gaan ze dood van de honger kijk maar in de Flevopolder .Die natuur mensen moet je niet de vrije hand geven want als het zover is komt er een groot hek omheen .Nu onder houd de boer het nog zelf en straks kan de burger het betalen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in