Noordwijk – De provincie Zuid-Holland heeft één dag na de gemeenteraadsverkiezingen de gemeente Noordwijk laten weten een zogenoemde proactieve aanwijzing te geven om op die manier 240 sociale huurwoningen in Bronsgeest te realiseren. Oorspronkelijk zouden er 600 woningen komen in Bronsgeest waarvan 180 sociale huurwoningen plus nog eens volgens een aanvullende afspraak 60 extra, totaal dus 240. De vorige coalitie koos voor 350 woningen, 30% daarvan is 105, maar het nieuwe doel werd 90 sociale huurwoningen, minder dan de 240 die werden afgesproken. De provincie geeft als oplossing dat het bestemmingsplan gedeeltelijk veranderd kan worden. Of er komen meer huizen op een kleiner gebied of grond met de bestemming agrarisch wordt alsnog aangewezen als woongebied. Het vorige coalitie heeft de mogelijkheid open gehouden dat de nieuwe gemeenteraad alsnog kan beslissen dat Bronsgeest volledig wordt bebouwd. De stichting Huurdersbelangen Noordwijk heeft de provincie inmiddels laten weten de aanwijzing te steunen. De gemeente kan nog bezwaar maken tegen de aanwijzing.

6 REACTIES

  1. Pak ze maar aan het heeft al veel telang geduurd ga maar kekker met je hyacinten naar de Noord . Als je nu huizen daar gaat bouwen zijn ze zowat de helft duurder dan 10 jaar geleden en maar treineren .Wat een beleid is datvtoch geweest Ik hoop dat ze nu niet allwmaal mee gaan met dat CDA Bouwen als de donder z.

  2. Die 240 woningen hadden er 20 jaar geleden al moeten staan. Maar ja met een Neo Liberaal college zal het nog wel jaren duren.

  3. Een druppel op een gloeiende plaat !
    Als je de statushouders en de Oekrainers een woning geeft, dan is het op,
    waar gaan de Hollandse kinderen van 30 tot 40 jaar dan wonen die nu op zolder zitten bij pa en moe ?

  4. Schandalig dat de gemeente haar eigen inwoners achter stelt voor het grote geld van de projectontwikkelaars(duur bouwen, geen plaats voor eigen inwoners)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in