Foto Google Streetview

Noordwijk – De fractie van PUUR wil van verantwoordelijk wethouder Sjaak van den Berg opheldering over het snippergroen aan de Zonnekant.

Veertig aaneengesloten stroken gemeentegroen zijn door de bewoners in 1983 toegevoegd aan hun tuinen. Toen de bruikleenovereenkomst na vijf jaar afliep, ondernam de gemeente geen actie. Pas in 2017 vroeg de gemeente de bewoners een keuze te maken tussen koop, huur of teruggave van het groen. Een gesprek met de wethouder in 2019 leverde de bewoners geen nieuwe informatie op. Inmiddels blijkt de gemeente een advocaat te hebben ingeschakeld die het dossier Snippergroen Zonnekant moet afhandelen. Bewoners moeten vóór 1 februari een keuze maken en riskeren anders rechtsvervolging.

PUUR wil weten waarom een advocaat is ingeschakeld en vraagt de wethouder om snel met de bewoners in gesprek te gaan om tot een oplossing te komen. Ook vraagt de partij wat de gemeente gaat doen met het onderhoud als sommige bewoners de strook aan de gemeente willen teruggeven. Volgens PUUR levert dat de gemeente alleen maar extra kosten op.

2 REACTIES

  1. Zo gaan ze met gewone burgers om jaren de boel laten versloffen .Als ze het zelf moeten onderhouden wordt het een Jan boel want er zijn zowat geen mensen meer van de plantsoenen dienst .En gelijk maar dreigen .Aan de Haarlemer trekvaart woorden pande verhuurd aan een boeken bedrijf in een agrarisch pand sturen jullie daar ook een advocaat heen . Mensen laat je niet bang maken .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in