Puur Noordwijk gaat voor fusie stemmen

Noordwijk – De grootste partij in de Noordwijkse gemeenteraad Puur Noordwijk gaat volgende week donderdag voor een fusie met Noordwijkerhout stemmen. Dat laat de partij weten in een nieuwsbrief. Puur heeft een sleutelpositie en geeft uitleg omdat het bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 nog voor zelfstandigheid was. Volgens Puur waren ze toen tegen een fusie van vijf gemeenten. Door het verzoek van Noordwijkerhout om te gaan samenwerken, is de situatie veranderd. Noordwijk mag volgens Puur niet alleen komen te staan. Verder komen er steeds meer taken van het rijk richting gemeente en loopt Noordwijk op termijn risico’s. Puur wil voorkomen dat Noordwijk opgegeten wordt door een grotere buurgemeente. Noordwijk blijft volgens de partij Noordwijk, als voorbeeld geven ze een Zilker, die noemt zichzelf ook geen Noordwijkerhouter.

2 REACTIES

  1. Het is opmerkelijk hoe Puur Noordwijk het jargon van de bestuurders, zoals indertijd dhr Lokker, intussen heeft overgenomen. Hoe deze partij, een partij die met zoveel opoffering werd opgericht en uitgebouwd voor de inwoners, bijna onopgemerkt kon worden tot partij van de bestuurders, is een vraag voor de historici. In ieder geval staat in deze omwenteling natuurlijk centraal mevr. Visser, aan wie de partij door haar oprichters werd toevertrouwd, en die kans zag alle idealen, inclusief de verkiezingsbeloften, te vergooien. Voor wie zich ooit nog aan politiek zou willen wagen, een gevoelige les.

  2. Ik voel me verlochend door deze partij, heb er weleens op gestemd in het vertrouwen dat zij de stem van de Noordwijkse burger echt vertegenwoordigde. Ik vrees en hoop dan ook stil dat het referendum er komt en dat PUUR(bedrog) de rekening dan betaald krijgt bij de volgende verkiezingen.
    Draaikonterij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in