Noordwijk – De grootste partij in de Noordwijkse gemeenteraad, Puur Noordwijk, is voorstander om ‘in beginsel’ ja te zeggen tegen een fusie van Noordwijk en Noordwijkerhout. Beide gemeenteraden spreken zich donderdagavond uit over een advies van een onderzoeksbureau om samen te gaan. Puur Noordwijk wil – net als het Noordwijkse college – eerst de financiën van Noordwijkerhout goed in beeld. Ook wil de partij weten wat de gevolgen zijn als Noordwijk zelfstandig blijft. Kan dan het voorzieningenniveau gehandhaafd worden zonder de lasten te verzwaren?  Puur Noordwijk is niet blij dat burgemeester Goedhart van Noordwijkerhout duidelijk heeft laten blijken dat bij een Noordwijks ‘nee’ Noordwijkerhout aansluiting gaat zoeken bij Teylingen, Lisse en Hillegom.

5 REACTIES

 1. Noordwijkerhout heeft het water tot aan de lippen staan en willen daarom koste wat het kost onder de vleugels van een samenwerking gaan pararen. Want dan worden die schulden namelijk gedeeld en kan de rijkste gemeente hiervoor boeten. Boeten voor het wanbeleid welke Noordwijkerhout al jaren voert.
  Vandaar dat Goedhart ook dreigt om anders bij Teylingen ect aansluiting te vinden.
  Zoiezo is het een raar iets dat de financiën niet op voorhand zijn onderzocht.

  ik zeg: NIET DOEN!

 2. Lectori Salutem!
  Het is nu april 2017.
  In oktober 2016 wist dhr De Vos, gemeentesecretaris, al dat Noordwijkerhout en Noordwijk op een fusie aangingen. Noordwijk wist nog van niks. Veel eerder, in juni 2016 wist dhr Rijpstra reeds dat hij van de nieuwe gefuseerde gemeente burgemeester wilde worden. Noordwijk wist toen des te minder van iets.
  Nu de fusie van dhr Rijpstra zo goed als is gelukt en zijn burgemeesterschap dus ook wel in de knip zal zijn, wordt het tijd, zoals dhr De Vos, door de wol geverfd overheidsdienaar, ook al had voorzien, te denken aan een nieuw wapenschild en devies.
  Voor de nieuwe gemeente valt te denken aan de oude spreuk: “Mundus vult decipi.”
  Dhr Rijpstra zou dan in zijn schild kunnen voeren: “Ergo decipiatur.”
  Niets zal de nieuw gesmede tweeëenheid zo treffend uitdrukken als deze twee spreuken samen.
  Die Latijnen toch!
  En: Noordwijk nou toch…!
  O tempora o mores …

 3. Wat een onzin dat bij NWH het water tot aan de lippen staat en dat NW de rijkste gemeente is. Verdiep u eens in de politiek/financiële data voordat u met deze onwaarheden komt. Of bent u soms de problemen rondom de boulevard vergeten? NWH en NW willen op gelijke voet één gemeente worden. Het is niet een kwestie van David en Goliath, beide gemeentes zijn gelijk aan elkaar. Niet zo moeilijk doen.

 4. Beste Dennis, lees de verslagen even van uw eigen gemeente. Er vanuitgaande dat u een Noordwijkerhouter bent.
  Daar staan de feiten in.
  Bril lenen?
  Feit is dat Noordwijk dit niet wil! En dan bedoel ik niet de gemeenteraad of het college, nee de inwoners!

  • Financiën is in orde op basis van jaarrekening 2014 & 2015 van Noordwijkerhout. Jaarrekening 2016 kunnen we op korte termijn verwachten. Weinig grondexploitaties in tegenstelling tot NW wat ons minder kwetsbaar maakt in de nabije toekomst. Maar droom gerust verder van een financieel rijke gemeente dat NW zou moeten zijn.

   Zoals ik al op andere website heb gelezen, NW blijft NW en NWH blijft NWH, enkel met een sterkere gemeentelijke organisatie voor beiden dorpen. Lijkt mij een prima ontwikkeling, hoewel ik voorstander ben van 1 Bollenstreekgemeente, staan we tenminste sterker in onze schoenen tegenover andere bestuurlijke blokken (Amsterdam, Haarlem, Leiden, etc)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in