Noordwijk/Noordwijkerhout – Het college van B & W van Noordwijk is voor een fusie mits een aantal zaken nog wordt uitgewerkt. Wethouder Dennis Salman van Lijst Salman Noordwijk Zelfstandig is als enige tegen een fusie. In een toelichting wordt als uitleg gegeven dat het volgens Salman niet in het belang zou zijn van Noordwijk. Dat belang zien de Puur Noordwijk wethouders Hans Bakker en Gerben van Duin, net als de rest van het college, wel. Er moeten wel drie zaken uitgezocht worden.

Het college van Noordwijkerhout heeft aangegeven dat als Noordwijk niet voor een fusie kiest dat gezocht wordt naar een andere partner en dat de drie samenwerkende gemeenten Teylingen, Lisse en Hillegom dan voor de hand liggen. Noordwijk wil daarom een onderzoek of het in die situatie als enige, kleine gemeente in de regio wel zelfstandig kan opereren. Verder wil het Noordwijks college een onderzoek naar de financiële positie van de nieuw te vormen fusiegemeente omdat er op dat gebied nu verschillen tussen beide gemeenten zouden zijn. Zo heeft Noordwijk bijvoorbeeld een reserve van 93 miljoen. Als derde willen B & W van Noordwijk uitzoeken of Noordwijkerhout eenzelfde ambitie heeft als Noordwijk recent heeft geformuleerd in zeven speerpunten, sterren genaamd.

Het college van B & W in Noordwijkerhout is wel unaniem. In een toelichting noemen ze vele voordelen. Belangrijke voorwaarden voor het Noordwijkerhoutse college is vertrouwen en werken op basis van gelijkwaardigheid.

De gemeenteraden moeten zich 20 april uitspreken of ze kiezen voor een fusie. Daarna volgt inspraak en op 6 juli een definitief besluit.

brief college Noordwijk

brief college Noordwijkerhout

1 REACTIE

  1. Al decennia wordt geklaagd over de kloof tussen volk en politiek; er werd niets aan gedaan en het bleek te wennen. Geleidelijk gaan we over naar een nieuwe situatie: politiek die de mensen in hun gezicht voorliegt en als het uitkomt zich in totale verbazing afvraagt waarom een mens zich om zoiets kan druk maken. Ook hieraan zal daarom hoogstwaarschijnlijk niet veel worden gedaan; en het zal ook vast op den duur wel wennen. De fusie zal de kloof vergroten en fixeren; zie hem dan nog maar ’s ooit weg te krijgen. En de fusie zal voor de bestuurders het signaal zijn dat ze nergens meer bang voor hoeven te zijn; want ze komen met alles weg, ook met het grofste bedrog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in