Politiebureau op de Duinwetering dat op dit moment wordt verbouwd.

Noordwijk – De vraag of de politie in de jaren ’90 inderdaad het politiebureau (Duinwetering 101) kocht voor 1 miljoen gulden, blijft de gemeenteraad bezig houden.

Wethouder Sjaak van den Berg heeft laten uitzoeken, of hier bonnetjes van waren, maar deze konden niet gevonden worden. De gemeenteraad ging vorige maand toch akkoord met de (her)aankoop van het politiebureau voor 1.186.000 euro. PUUR-fractievoorzitter Taetske Visser wil nu weten, of de gemeente Noordwijk de afgelopen tientallen jaren in ieder geval inkomsten heeft geïncasseerd van de belastingen.

,,Het gaat om gemeenschapsgeld’’, aldus Visser. Ze wil van het college horen of de politie de afgelopen 25 jaar wel of niet de heffingen voor gemeente- en waterschapsbelasting, maar ook OZB en rioolheffing heeft betaald. Als dat niet is gebeurd, wil PUUR dat de achterstallige heffingen verrekend worden met het aankoopbedrag van het politiepand. Het college reageert hier de komende maand op.

7 REACTIES

  1. Er komen verkiezingen aan maar in dit dosier heeft mevrouw Teaske een heel goed punt n.l. uitzoeken en vlug meneer van den Berg. Het is geen carnaval en geen popiejopie verhaal nee het gaat over 1 MILJOEN belasting geld. Ik weet op wie ik absoluut nooit zal stemmen. Drie keer raaie.

  2. het is allemaal te zot voor woorden ! Zijn er ook nog ambtenaren of bestuurders die kunnen nadenken ?? ik betwijfel dat !!

  3. Het niveau in de Noordwijkse politiek is ver te zoeken! Ze gooien en strooien met geld van de burger en als er iets mis gaat neemt niemand de verantwoording. Het wordt tijd dat dit zooitje vervangen wordt door denkende mensen.

  4. Mooi als de politie zelf ook eens keihard wordt aangepakt zoals ze ons aanpakken met bv die avondklok. Anderzijds kun je fluiten naar je geld als blijkt dat je jarenlang bepaalde lasten dubbel blijkt te hebben betaald .

  5. Weer Sjaak van den Berg die moet worden verteld wat hij kan en moet doen, is hij zelf niet in staat om goed en
    degelijk onderzoek te doen, zo niet dan hoort hij op te stappen.

  6. Er zal wel een onderzoek bureau moeten komen voor een paar ton .Wat een lachertje .Loop even naar de notaris die kan je het zo vertellen als het tenminste eerlijk is gegaan .Maar nu gaan alle Noordwijkers toch twijfelen aan dit bestuur .Verkoop aan koop politie bureau 2 miljoen .Dat is even lachen .Schande .

  7. Tien tegen een dat straks bekend wordt dat ook niet terug te vinden is of de politie de diverse jaarlijkse heffingen netjes betaald heeft!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in