Noordwijk – Volgens de PvdA Noordwijk rekenen B&W zich ten onrechte rijk door te schermen met een percentage sociale huur van 25% in de gemeente. De partij meldt dat uit cijfers van waarstaatjegemeente.nl blijkt dat het slechts gaat om 20,8%, terwijl het landelijk gemiddelde 28,9% is.

De PvdA wil van het college weten waarom zij bij het aanbod ook particulier verhuurde woningen meetellen, terwijl de huur daarvan nooit valt binnen de sociale norm. Volgens de partij lijkt het of deze “opgekalefaterde” cijfers B&W ontslaan van de plicht om meer betaalbare woningen te realiseren.

Transparanter was het volgens de PvdA geweest als het college ook het aandeel corporatiewoningen dat buiten de sociale huur valt zou noemen. Dat is in Noordwijk relatief groot met 13% van het aanbod, terwijl dit cijfer landelijk slechts 6% is.

 

 

2 REACTIES

  1. PVDA blabla. Er zijn in Noordwijk wel degelijk woningen die door particulieren verhuurd worden. Dat is toch simpel te halen uit o.a toegekende huursubsidies. In ieder geval ik weet wel van dergelijke bestaande situaties. Dat we willen dat er meer sociale huurwoningen en goedkopere koopwoningen komen mee eens, maar doe dat dan op een andere manier.

  2. Alle sociale huurwoningen buiten de woningcorporaties om zijn schijn. Huren zijn net onder de liberalisatiegrens en er komt vaak VVE- en parkeerkosten bij. Met corporaties kan de gemeente (prestatie)afspraken maken terwijl private partijen voor een winstoptimalisatie. Volkshuisvesting wordt afgebroken en dus zijn de mensen die geen huis kunnen kopen de pineut. Het huidige college schijnt dit prima te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in