Noordwijk – Raadslid Carry Cramer van PvdA-GroenLinks heeft twijfels over de integriteit van raadsleden. Dat meldt ze in een wekelijkse column in De Noordwijker. Als een raadslid kan je soms meepraten over zaken die het bedrijf aangaan waar je werkzaam voor bent of krijg je informatie over plannen die voor een aannemer of projectontwikkelaar interessant zijn. Dan is het gebruikelijk dat een raadslid bij bespreking de raadszaal verlaat. Volgens Cramer kwamen er regelmatig onderwerpen langs waar raadsleden zijdelings bij betrokken waren, maar de keren dat iemand vertrok, waren op een vinger te tellen. Verder wil ze voor de komende verkiezingen een verbod op het aannemen van geld of directe middelen van bedrijven zodat het speelveld voor alle partijen gelijk is.

5 REACTIES

 1. Op zich zou het wel te waarderen zijn als mevrouw Cramer dan ook man en paard noemt. Nu is het een verwijt in algemene zin, die wellicht past in een type beeldvorming dat de PvdA wellicht graag wil creëren?
  Ik kan me herinneren dat mevrouw Cramer ook niet heel blij was toen een actiegroep aanstipte dat het wel heel toevallig was dat mevrouw Cramer en haar uitzicht er heel goed vanaf kwamen bij de mogelijke herinrichting van het Jan Kroonsplein. Waarom dan, als je daar echt boos over was, zelf meedoen aan dat spelletje?

  Wat mevrouw Cramer natuurlijk ook kan doen, is tijdens een vergadering iemand op zijn verantwoordelijkheid aanspreken. Dan weten we meteen over wie ze het heeft. Dat heb ik tot op heden nog niet gezien en lijkt me wel verfrissend! De Raadsleden hebben samen een cursus Integriteit gedaan, dus laat ze die dan ook samen in de praktijk brengen!

 2. Verder wil ze voor de komende verkiezingen een verbod op het aannemen van geld of directe middelen van bedrijven zodat het speelveld voor alle partijen gelijk is. Huh is dat niet allang verboden dan ?

 3. Een integriteitscode voor alle werknemers van de gemeente Noordwijk zou inderdaad niet misstaan. Vreemd dat die er nog niet is en het verklaart voor een deel waarom het er in de Noordwijkse politiek aan toe gaat zoals het er aan toe gaat.
  Mevrouw Cramer moet echter niet Roomser dan de Paus willen zijn. Zij heeft, toen ze nog voorzitter van de wijkvereniging Het oude Zeedorp was, zich namens de bewoners volop ingezet tegen de bouwplannen van Hotels van Oranje. Gisteravond stemde zij als raadslid plotseling voor de bouwplannen…. Vanwaar deze plotselinge ommezwaai?
  #Hoeintegerbenjezelf?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in