Teylingen – De PvdA wil dat er in de bebouwde kom van Voorhout, Sassenheim en Warmond een maximale snelheid van 30 kilometer komt voor het autoverkeer.

PvdA-burgerlid Jan Kuipers kwam dinsdag met dit voorstel tijdens de behandeling van een lijst met verkeersonveilige situaties in de raadscommissie Ruimte. In de lijst wordt de aanpak van 34 verkeersknelpunten benoemd en beschreven. De gemeente heeft een deel van deze knelpunten al opgelost, maar een groot deel van de verkeersonveilige situaties moet nog worden aangepakt. Probleem is dat enkele knelpunten pas kunnen worden aangepakt wanneer in Sassenheim de werkzaamheden ten behoeve van de aanleg van de HOV-busverbinding tussen Noordwijk en Schiphol worden uitgevoerd, en dat duurt nog enige tijd.

Volgens Kuipers zouden veel huidige verkeersonveilige situaties al een stuk veiliger worden als de snelheid van het autoverkeer in de bebouwde kom wordt teruggebracht van 50 naar 30 kilometer per uur. “Dat is misschien vervelend voor automobilisten, maar het is wel veel veiliger voor voetgangers en fietsers”, is de mening van Kuipers. Hij werd daarin gesteund door D66-raadslid Edith Alkemade. Dion Piket van de gelijknamige fractie pleitte er daarentegen voor om de werkzaamheden voor de HOV-busverbinding naar voren te halen. Hij wil dat de gemeente daarover in gesprek gaat met de provincie Zuid-Holland, die het HOV-project  ’trekt’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in