Foto Google Streetview

Noordwijk – PvdA Noordwijk heeft vragen gesteld aan B&W over het legaliseren of handhaven bij illegale bouwwerken.

Aanleiding is het besluit mee te werken aan de legalisering van het bijgebouw bij Westeinde 82, villa Dyckenburch. Dat zou gebeuren in het kader van de legaliseringsplicht. De PvdA is bang dat daarmee de deur open wordt gezet voor iedereen die iets wil bouwen dat niet binnen een bestemmingsplan past. De partij wil daarom weten of er inderdaad een dergelijke legaliseringsplicht bestaat en hoe die werkt.

Zijn er bijvoorbeeld regels die tot legalisering van een illegaal bouwwerk kunnen verplichten? Ook vraagt de PvdA of er aanvullende regels kunnen worden opgesteld, zodat tegen illegale bouwwerken toch kan worden opgetreden door de gemeente.

3 REACTIES

  1. De gemeente volgt de portemonnee, het wordt tijd dat het bestemmingsplan eens gehandhaafd word, maar dat zal zoals altijd een droom zijn en blijven (zie omgeving).
    Daarnaast vraag ik mij af wanneer het landgoed word open gesteld voor publiek? Daar hebben de belastingbetalers, dus alle inwoners van Duin- en bollenstreek ook recht op. In afwachting… (eeuwig)

  2. Bestemmingsplan wat een vraag van dat CDA ze zijn de eerst die er een loopje meenemen .Als het niet lukt wijzigen gewoon het bestemmingsplan .En nu gaan z!!!!!! Over een bij gebouw je moet eens kijken wat er gebouwd wordt op de bollen gronden daar hoor je ze niet over .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in