Teylingen – PvdA-raadslid Joost van Doesburg heeft schriftelijke vragen gesteld over de sinterklaasviering in de gemeente Teylingen. Volgens het raadslid zijn er ook in Teylingen incidenten geweest rond Sint en zijn Pieten. Hij wil een overzicht van deze incidenten. Hij verwijst in zijn vragen naar een onderzoek van I & O research dat het draagvlak voor een volledige zwarte Piet afneemt en dat deze trend zich mogelijk gaat voortzetten. Hij vraagt aan B & W of ze het gesprek aan willen gaan met de drie organisaties die de intochten organiseren. Hij wil weten of de intochten aangepast kunnen worden net zoals bijvoorbeeld de NTR doet.

7 REACTIES

 1. Begint die ellende nu weer?
  Sinterklaas en Zwarte Piet zijn cultureel erfgoed, heeft zoals min.90% van Nederland denkt niets met discriminatie te denken, dit laatste onderzoek is het resultaat van mijzelf met behulp van nuchter denken en luisteren!!

  • Over welke punt(en) van deze erfgoed heb je het over?
   De uiterlijk van de Zwarte piet zijn door de jaren heen al heel wat veranderd.
   Dus waar heb jij het precies over?

 2. Beste politicie van Teylingen volgens mij hebben jullie veel andere punten om je druk over te maken
  – meer betaalbare woningen
  – veiligheid spoorwegovergangen
  – leefbaarheid en inrichting winkelcentrum Voorhout
  – jeugdproblematiek warmond
  – enz
  Besteed jullie tijd aan nuttige onderwerpen welke ten goede komen aan de mensen die jullie vertegenwoordigen

 3. Laat Zwarte Piet voor eens en voor altijd Zwarte Piet blijven. En nu aan het werk, bestuurders. Er zijn inderdaad belangrijker dingen om aan te werken (voor jullie geld)!

 4. Heel goed van de heer van Doesburg! Anno 2019 kunnen mensen met een gezond verstand dit niet in stand houden. Sommige personen spreken over traditie, strienvechten is ook een traditie, maar daar moeten wij als mensen gewoon van af. Het is al meerdere malen bewezen, zwarte piet heeft wel degelijk vele discriminerende kenmerken. Het moet echt worden aangepast!!!

 5. Dus Peter Jan twijfelt aan het gezond verstand van het overgrote deel van de Nederlandse bevolking? Te triest voor woorden om zich zo laatdunkend uit te laten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in