Noordwijk – De gemeente Noordwijk mag weer twee jaar de QualityCoast-vlag laten wapperen in Noordwijk. Wethouder Sjaak van den Berg nam de vlag en het gouden predicaat QualityCoast donderdag in ontvangst. Noordwijk heeft dit keurmerk voor duurzame ontwikkelingen van (kust)gemeenten sinds 2007.

QualityCoast is een internationaal programma dat gemeenten stimuleert om het toerisme duurzamer te maken. Zij worden elke twee jaar doorgelicht. Getoetst wordt op zaken als beheer, behoud van natuur en zorg voor milieu en klimaat. Wie aan de criteria voldoet mag de QualityCoast-vlag hijsen.

Noordwijk haalde bij de toetsing een 8,7, goed voor een gouden award.

6 REACTIES

  1. Wordt dan een gemeente bestuur ook doorgelicht wat doen ze aan klimaat het is ene gons van auto’s en motoren als je over de boulevard rijd stik je zowat van de uitlaat gassen en van fietsers houden ze niet als je wat aan het klimaat doet ga je geen parkeer plaatsen midden in je dorp creëren . Dus met andere worden het stelt niks voor die vlag net als die andere vlag .

  2. Moet je maar eens bij het gemeentehuis over die hobbels fietsen . Zou die v.d.Berg dat bedoelen met kwaliteit

  3. En ga bij mooi weer eens op een terras aan de boulevard zitten. Weet zeker dat je meer binnenkrijgt dan je drankje. En dit heeft niets met kwaliteit te maken, in tegendeel. Ze komen vast inspecteren op een regenachtige dag.
    En vlak na krijgen van titel “Kuuroord” werd opeens parkeren aan beide kanten boulevard ingesteld. Telden uitlaatgassen en fijnstof tenminste nog niet mee.
    Parkeren aan beide zijden is grootste reden voor files boulevard. Als een auto in- of uitparkeert, dan kan niemand meer rijden.

  4. De heer v.d.Berg moet toch echt de NRC (31-7-2011) eens lezen , daar staat een groot artikel over Noordwijk in.
    Quality coast , wat een onzin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in