Lisse – Tijdens de commissievergadering van dinsdag lieten verschillende partijen zich kritisch uit over de keuze van het college voor de vervanging van het kunstgras bij FC Lisse met rubbergranulaat. Vooral coalitiepartij D66 was niet blij met de keuze voor rubbergranulaat, waarvan bekend is dat het schadelijk is voor het milieu.

De sportvelden die komende zomer vervangen moeten worden bestaan nu ook al uit rubbergranulaat. Volgens wethouder Kees van der Zwet is het sporttechnisch en vanuit financieel oogpunt de beste keuze. De andere optie die voorlag is het gebruik van kurk. D66-raadslid Tim Ravesteijn noemde het ‘jammer’ dat er niet gekozen is voor dit duurzame alternatief. Daarnaast wees hij erop dat er in juni mogelijk door het Europees Agentschap voor chemische stoffen (ECHA) een verbod komt op het gebruik van microplastics. Volgens de wethouder wordt deze beslissing al jaren uitgesteld, dus is het niet de moeite om daarop te wachten. 

De fracties van NieuwLisse, PvdA en SGP-ChristenUnie konden zich aansluiten bij de opmerkingen van Ravesteijn. Hoewel zij zich minder kritisch uitlieten, hadden ook VVD en CDA nog veel vragen. Cobi van der Wiel (VVD) vroeg de wethouder uiteindelijk nog even goed de afwegingen op het gebied van duurzaamheid en financiën van zowel kurk als rubber op een rij te zetten. De wethouder beloofde hierop terug te komen, maar wees de raad er tegelijkertijd op dat de besluitvorming over de kunstvelden bij het college ligt.

1 REACTIE

  1. Kiezen voor de kurk-optie natuurlijk. Ik wil niet dat mijn neef Ap Opdam, al in zijn zeventiger jaren, beroemd oud-middenvelder van FC Lisse, als wandelvoetballer gezondheidsschade kan oplopen door het rubbergranulaat. Hij stamt weliswaar uit een sterk geslacht, zijn ouders werden bijna en ruim 90 jaar oud, maar het zou zonde zijn als hij voortijdig de laatste adem uitblaast door het schadelijke rubbergranulaat!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in