Lisse – De gemeenteraad van Lisse is blij met de mogelijkheid tot het verruimen van de terrassen. Mochten de terrassen binnenkort weer open kunnen, dan kunnen de horecaondernemers door de coronamaatregelen slecht beperkt mensen welkom heten op hun terras. De gemeente heeft daarom net als vorig jaar besloten om met een tijdelijke regeling de verruiming van de terrassen mogelijk te maken.

De raadsleden waren er donderdag tijdens de commissie eensgezind over dat de verruiming van de terrassen voor de horeca van groot belang is. ‘Ze staan te springen om open te gaan’, zei CDA-raadslid Jeanette Loos. Zij vroeg zich af of de terrassen ook in oktober en november mogen blijven staan. Bas van Riel van D66 vroeg de burgemeester ook om de terrassen niet te snel te sluiten als corona voorbij is: ‘Geef ook de tijd aan de horeca’.

Volgens burgemeester Lies Spruit gaat het nu om een tijdelijke noodregeling en moet de raad zelf bepalen welke afspraken er na corona gemaakt worden. Daarnaast gaf Spruit aan dat de horeca er mogelijk zelf niet op zit te wachten om de terrassen in het najaar te laten staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in