Raad Lisse blijft positief over tiny houses in Bloemenbuurt

De plek waar de tiny houses zouden moeten komen

Lisse – Lisse – Een meerderheid van de politieke partijen in de gemeenteraad blijft positief staan tegenover het plan om de bouw van tiny houses toe te staan in de Bloemenbuurt, ondanks de 180 handtekeningen die bewoners van de wijk indienden tegen het plan.

Beperkte toegang tot het terrein, het nog schaarser worden van parkeerplekken, drassige grond en bestaand groen dat verwoest zou moeten worden: deze bezwaren werden donderdag tijdens de commissie Ruimte en Infrastructuur door een inwoner van de Bloemenbuurt aangedragen. De omwonenden zien graag dat er op de locatie een multifunctioneel park wordt gerealiseerd.

PvdA, CDA, SGP-CU, D66 en NieuwLisse gaven aan dat de samenwerking tussen omwonenden en potentiële tiny house-bewoners gezocht moet worden om te kijken naar de mogelijkheden, maar de inspreker gaf aan dat omwonenden hier niets in zien. Simpelweg vinden zij de locatie te klein om er zowel een park als tiny houses te creëren. VVD wilde zich nog niet uitspreken over het plan. Op 17 december wordt het voorstel in de gemeenteraad behandeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in