VAB in Voorhout (Foto: VAB)

Lisse – De kosten voor het overslaan van afval van het Vuil Afvoer Bedrijf (VAB) zullen de komende jaren verdubbelen. De gemeenteraad stemde woensdag in met deze stijging, waardoor het overslagpark bij Piet Gijs in Voorhout kan worden vernieuwd.

PvdA-GL had moeite met de ‘ongehoorde kostenverhoging voor de burger’ en wilde de kosten minimaliseren. De andere partijen reageerden fel op de opmerking van raadslid Richard van der Wiel van PvdA-GL. SGP/CU noemde het een flauwe reactie, de VVD vond het geroep voor de bühne. De gemeenteraad heeft namelijk al een paar jaar terug ingestemd met de stijgende kosten en de overslag moet nu eenmaal vernieuwd worden.

2 REACTIES

  1. Flauwe reactie of niet maar over 2 jaar gaan we dubbel betalen. De toemalige raad heeft zitten slapen en koos voir korte termijn. Nu mag burger dokken.

  2. Een beetje een eenzijdig verhaal. We hebben nu een heel oud afvaloverslagbedrijf. Er is de afgelopen jaren niet gespaard voor de vervanging en verbetering daarvan. Dat betekent dus eigenlijk dat de inwoners te weinig kosten hebben betaald. Nu moet er vervangen en geïnvesteerd worden. Ja, dan gaan de kosten omhoog. Het alternatief is om met de lokale vuilniswagens heen en weer te rijden naar de afvalverbranding. Dat is absoluut niet efficiënt en gaat dus meer kosten. Dat de PvdA voorstelde om het VAB dan maar te privatiseren, waardoor winsten bij commerciële marktpartijen komen, wordt niet door BO vermeld. Dit zou pas écht een slecht plan zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in