Raad Lisse toch akkoord met rubber kunstgras FC Lisse

Lisse – Hoewel een aantal partijen zich tijdens de commissievergadering van vorige week nog zeer kritisch uitliet over het gebruik van rubbergranulaat bij het vervangen van de kunstvelden bij FC Lisse, schaarden zij zich donderdagavond toch achter de keuze van het college. 

Alleen D66 probeerde nog met een motie om het college te laten kiezen voor kurk, volgens de partij een duurzamer alternatief voor rubber, maar ze trokken deze in toen bleek dat ze niet op steun van de andere partijen konden rekenen. 

De andere politieke fracties waren niet overtuigd geraakt van de conclusie dat kurk een duurzamere keuze is dan rubbergranulaat. Er werd gewezen op de mogelijke schaarste van kurk in de toekomst. Ook het financiële argument kwam om de hoek kijken. VVD-raadslid Cobi van der Wiel benadrukte dat kurk door de aanleg en het onderhoud zo’n 700.000 euro meer zal kosten voor de gemeente dan rubbergranulaat: ‘Ik denk niet dat de inwoners van Lisse zitten te wachten op een verhoging van de gemeentelijke belasting ten behoeve van de kunstgras voor FC Lisse’. 

Eerder meldden voetbalouders zich bij de gemeente om hun ongerustheid te uiten het gevaar van rubbergranulaat op de gezondheid van de spelers, maar Ben Lanser van het CDA verwees naar onderzoeken van onder andere het RIVM waaruit is gebleken dat het huidige rubber ‘geen significante invloed heeft op de gezondheid’.

1 REACTIE

  1. Het RIVM heeft het wel meer mis. Van deze instantie heb ik geen hoge pet op. Gezondheid gaat altijd boven geld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in