Burgemeester Carla Breuer (foto: gemeente Teylingen)

Teylingen – De gemeenteraad van Teylingen gaat op woensdag 3 juni in een extra besloten vergadering praten over een eventuele herbenoeming van burgemeester Carla Breuer.

Breuer werd in september 2014 voor zes jaar benoemd tot burgemeester van de gemeente Teylingen. Omdat deze periode over enkele maanden afloopt moet de gemeenteraad besluiten of zij voor een nieuwe periode van zes jaar wordt herbenoemd. Daartoe is een vertrouwenscommissie samengesteld die onder meer bestaat uit alle fractievoorzitters van de raad. Deze commissie zal een advies uitbrengen over de herbenoeming, waarna de gemeenteraad een besluit neemt. Dit dient te gebeuren in een besloten vergadering, waarvoor de gemeenteraadsleden bij elkaar moeten komen. Het is niet toegestaan om deze vergadering digitaal te laten plaatsvinden. Om de extra vergadering mogelijk te maken zullen de 25 raadsleden, met inachtneming van anderhalve meter afstand, verspreid worden over de begane grond van het Bestuurscentrum in Voorhout.

Overigens betekent een herbenoeming voor zes jaar niet dat een burgemeester dan ook automatisch die hele periode blijft. Zo werd ook oud-burgemeester Sander Schelberg in 2012 voor zes jaar herbenoemd, maar een paar dagen na zijn herbenoeming bleek hij te hebben gesolliciteerd naar en voorgedragen te zijn als burgemeester van de Overijsselse gemeente Hengelo. Hij is daar nu nog steeds burgemeester.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in