Foto PB

Noordwijk – De gemeente houdt 4,4 miljoen euro over, maar een lastenverlichting van 20 euro voor alle huishoudens zit er niet in.

VVD-raadslid Bas Knapp stelde voor om ieder huishouden een korting van 20 euro te geven op de afvalstoffenheffing. De verminderde gemeentelijke inkomsten, 378.000 euro, kunnen betaald worden uit de 4,4 miljoen euro die de gemeente volgend jaar toch al overhoudt, zo vond Knapp.

Maar liefst 21 van de 26 raadsleden waren het hier niet mee eens. Jos Beugelsdijk (CDA) sprak van ‘geld smijten’, Jaap de Moor (Bruisend Noordwijk) stelde, dat Sinterklaas alweer uit het land is en Louis Koppel (GroenLinks) vond die 20 euro per huishouden ‘strooigoed’. Knapp wees er op, dat 20 euro voor mensen met een vaste baan niet veel lijkt, maar dat er veel huishoudens zijn voor wie 20 euro wel degelijk een verschil maakt. Hij kon de raad niet overtuigen.

3 REACTIES

  1. Dat moet het CDA zeggen geld smijten wetjes wat geld smijten is 12000000 miljoen af schrijven dat is met geld smijten .Jullie weten nog genees wat geld is .Dat dit bij VVD vandaan komt vindt ik mooi nooit verwacht

  2. Je snapt het niet Jan, dat is nou de VVD mooie sier maken in deze tijd en zo hopen zieltjes te winnen. Dat is toch de partij van iedere Nederlander 1000 euro, geen euro meer naar Griekenland, multinationals ontzien van belastingen? Dus jij geloofd dat dit uit het hart komt, nou mooi niet is de burgers hun eigen geld.

  3. Dat geloof ik niet hoor fritzie maar ik had meer van die linkse verwacht .Van mijn mogen ze die aalmoes houden maar het is frappant dat ze overal voor stemmen en niemand ergens tegen is ze willen allemaal vriendjes zijn van elkaar .Want ze willen straks na de verkiezingen niet afgestraft worden .Dit is toch geen politiek voeren dit is gewoon al een plaatje reserveren .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in