Teylingen – De aftredende wethouder Rob ten Boden mag toch op 9 december het nieuwe afvalbeleid verdedigen in de Teylingse raadscommissie DEB.

Op verzoek van de fracties van CDA, GroenLinks, PvdA en ChristenUnie is de gemeenteraad donderdag in spoedzitting bijeen gekomen. Zij vroegen zich af of het wel wenselijk is dat Ten Boden toch nog de belangrijke door hem behandelde onderwerpen zou afhandelen, ondanks dat hij zijn aftreden op 19 december had aangekondigd. Hij zou dan immers niet meer volledig aanspreekbaar zijn op zijn politieke verantwoordelijkheid, zo vreesden zij. Daarnaast maakte Reny Wietsma (CDA) zich zorgen over de continuïteit van het bestuur in de gemeente Teylingen. Het opstappen van Ten Boden betekent immers dat de overige collegeleden meer werk op hun bordje krijgen, terwijl de agenda’s al overvol zitten. Daarnaast is hij de tweede wethouder in korte tijd die vertrekt.

Burgemeester Carla Breuer wist de raadsleden ervan te overtuigen dat het ook de wens van het college is dat Ten Boden het afvalbeleid nog zelf afhandelt. Hij zou dit ook zelf kenbaar hebben gemaakt, omdat hij erg bij dit onderwerp betrokken is. Volgens Breuer is het gehele college verantwoordelijk voor het te voeren beleid, niet alleen een individuele wethouder. Nieuwe taken die in de portefeuille van de aftredende wethouder zitten zullen door de overige collegeleden worden behandeld, of worden doorgeschoven totdat er een nieuwe wethouder is aangetreden. Uiteindelijk kon de gehele gemeenteraad hiermee instemmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in