Teylingen – Een poging van de fracties van GroenLinks, Fractie Piket, Groen en Leefbaar Teylingen en het CDA om nu al vast te leggen dat er per 1 januari 2022 toeristenbelasting wordt ingevoerd in de gemeente Teylingen is donderdag gestrand in de Teylingse gemeenteraad.

Het college van B&W is momenteel op verzoek van de gemeenteraad bezig met een onderzoek naar de eventuele invoering van toeristenbelasting in de gemeente Teylingen. Als gevolg van de coronacrisis heeft het onderzoek echter vertraging opgelopen, waardoor B&W een eventuele invoering van deze belasting niet wilde laten ingaan op 1 januari 2021. De gemeenteraad behandelde donderdag een raadsvoorstel daartoe. GroenLinks, Fractie Piket, Groen en Leefbaar Teylingen en het CDA wilden echter, vooruitlopend op de uitkomst van het onderzoek, nu al in een amendement op het raadsvoorstel vastleggen dat toeristenbelasting dan in ieder geval per 1 januari 2022 zou worden ingevoerd. Dat ging de andere partijen echter te ver. Zij willen eerst de uitkomst van het onderzoek afwachten.

Doordat alleen de indieners van het amendement voor hun eigen voorstel stemden werd dit uiteindelijk met een ruime meerderheid verworpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in