Raad Teylingen wil versterking van biodiversiteit

Teylingen – Het college van burgemeester en wethouders moet in gesprek gaan met de Stichting Meergroen om hen het onderhoud rondom bomen in Teylingen te laten verzorgen.

Een motie die B&W daartoe oproept is donderdag aangenomen door de Teylingse gemeenteraad. Indieners van de motie waren de fracties van PvdA, ChristenUnie, GroenLinks, en Groen en Leefbaar Teylingen. Komend jaar wordt in de gemeente Teylingen een nieuw Groenbeheerplan opgesteld. Daarin zijn plannen opgenomen voor het versterken van de biodiversiteit. Om de klimaatdoelen te halen zijn er wereldwijd meer bomen nodig. De Stichting Meergroen geeft jaarlijks een miljoen bomen gratis weg, en de motie roept het college op om de ondergroei voortaan door de vrijwilligers van deze stichting te laten weghalen om te verplanten. Daarnaast leidt het aanplanten van meer bomen tot minder CO2-uitstoot. Volgens de indieners van de motie liggen er nog veel kansen om de biodiversiteit nog verder te versterken en tegelijk als gemeente te bezuinigen op groenonderhoud.

Op de fractie van de VVD na konden alle andere fracties in de Teylingse gemeenteraad zich vinden in deze motie, waardoor deze werd aangenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in