Noordwijkerhout – De Raad van State heeft alle bezwaren van omwonenden tegen het bouwplan op de locatie van oud-Munnekeweij aan de Schippersvaartweg afgewezen. De uitspraak is woensdag bekend gemaakt. Omwonenden voerden onder meer aan dat er geen behoefte zou zijn aan het type woningbouw: betaalbare huurappartementen. De Raad van State oordeelt dat er wel degelijk grote behoefte is. Tot 2040 zijn er 2000 woningen nodig in Noordwijkerhout waarvan 30% betaalbaar. Omwonenden vonden dat dit opgelost kon worden door scheef huren aan te pakken, maar dat argument werd niet gehonoreerd. Ook het aantal parkeerplekken zou te weinig zijn. Er komen 63 plekken en daarbij wordt een lagere norm gehanteerd gezien de doelgroep. Als dit te weinig is, kunnen er echter ten koste van groen 18 plekken nog aangelegd worden. Ook inbreuk op privacy werd door de Raad van State afgewezen omdat de woningen op voldoende afstand komen. De uitspraak betekent dat er 45 sociale huurwoningen gebouwd kunnen worden, het gaat om 21 appartementen en 24 woningen.

3 REACTIES

  1. Denk niet alleen Noordwijkerhouters, alleen bewoners zonder auto en/of die in een volgepropt wijkje zonder groen willen wonen.

  2. 81 parkeerplekken op 45 woningen is toch best ruim? Zie veel oude wijken waar we dit niet halen. Omwonenden zijn volgens mij vooral bang voor de nieuwe / andere bewoners. Goed dat er sociale huurwoningen gebouwd worden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in