Foto Flower Science

Teylingen – Hoewel het college van burgemeester en wethouders er niets in ziet, blijkt een deel van de Teylingse gemeenteraad wel te porren voor het invoeren van toeristenbelasting met ingang van 2020.

Het college is bang dat invoering van toeristenbelasting het aantal toeristen dat in Teylingen overnacht negatief zal beïnvloeden. Vandaar dat in de begroting voor 2020 en de jaren daarna is opgenomen dat B&W hier geen voorstander van is. Veel raadsleden blijken daar echter anders over te denken, zeker als er door het wegvallen van invoering van de hondenbelasting een financieel gat valt voor de gemeente. Volgens fractievoorzitter Don Verhoeff van GroenLinks zullen de toeristen echt niet wakker liggen van een paar euro extra wanneer ze in Teylingen verblijven. CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie zien wel iets in de nieuwe belasting, maar VVD, Trilokaal en PvdA willen zich eerst nog intern beraden voordat ze een standpunt hierover zullen innemen.

Tijdens de begrotingsbehandeling op donderdag 7 november zal de kwestie door de gemeenteraad besproken worden, en zal een besluit worden genomen.

2 REACTIES

  1. Met invoering van toeristenbelasting in de gemeente Teylingen haal je het laagdrempelige om in onze gemeente te overnachten/bezoeken weg en zeker in combinatie met de duizenden bezoekers die het jaarlijkse bloemencorso komen bezoeken.
    Mijn mening is; Met invoering van het bovenstaande de gemeenteraad zich zéér diep moet schamen en dat dhr Leo v Zon (RIP) (Netwerker) zich zou omdraaien in zijn graf.
    Het motto: De bollenstreek moet voor iedereen brééd toegangelijk zijn om te kunnen vertoeven/genieten en daar past toeristenbelasting niet in en zeker niet met “Freedom” in 2020 als bloemencorso item; Carla Beurer en Wethouders schrap dit item gauw uit jullie agenda en stem allen in de raad tegen #toeristenbelasting en dan kan iedereen met een gerust hart de bloemetjes buiten zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in