Teylingen – Enkele fracties zijn woensdagavond tijdens een vergadering van de Teylingse raadscommissie DEB in botsing gekomen met wethouder Rob ten Boden.

Ten Boden wilde de commissie informeren over de stand van zaken rond een nieuw inzamelsysteem voor afval. Hij liet weten drie varianten van Diftar te onderzoeken, wat inhoudt dat er betaald gaat worden voor het inleveren van restafval. Enkele leden van de commissie wilden dat er ook een variant onderzocht zou worden waarin Diftar niet zou zijn opgenomen, waardoor men een betere vergelijking kon maken van de voor- en nadelen van de invoering van Diftar. Ook miste D66 een eerder door deze partij gedaan voorstel voor het invoeren van een 80 liter-afvalcontainer.

Ondanks herhaaldelijk aandringen vanuit de commissie weigerde Ten Boden om een toezegging te doen over een vierde variant. Dit leidde tot onvrede bij enkele commissieleden. Volgens de wethouder wilde hij de commissie alleen informeren over de stand van zaken. De raadsleden kunnen pas inhoudelijk over dit onderwerp discussiëren wanneer er een uitgewerkt raadsvoorstel ligt, zo liet hij weten. Hij werd daarin gesteund door zijn eigen partij Trilokaal en de ChristenUnie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in