Raadsleden Teylingen nemen afscheid

Foto Nico Kuyt

Teylingen – Veertien raadsleden hebben maandagavond afscheid genomen van de gemeenteraad van Teylingen. De veertien leden keren als gevolg van de gemeenteraadsverkiezingen niet terug in de nieuwe gemeenteraad.

Meer dan de helft van de huidige Teylingse gemeenteraad, die uit 25 leden bestaat, zal geen deel uitmaken van de nieuwe raad. Raadsleden die tenminste 12 jaar in de gemeenteraad hebben gezeten ontvingen maandag tijdens de bijzondere raadsvergadering uit handen van burgemeester Carla Breuer een koninklijke onderscheiding. Die eer viel ten deel aan Marlies Volten (VVD), John Bosman (VVD), Bob Keeven (VVD), Rose Marie Keijzer (D66) en Bert van Leeuwen (CDA). Zij werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en ontvingen ook de Jacoba van Beierenpenning. De andere negen vertrekkende raadsleden ontvingen deze gemeentelijke onderscheiding ook: Sabrina van der Lubbe (VVD), Marc van den Berg (VVD), Ton Verdegaal (D66), Bart van der Ploeg (D66), René Hartvelt (D66), Elsbeth Koek (PvdA), Timon Zuurmond (PvdA), Tewis Zandbergen (CDA) en Anne Paardekooper (Trilokaal).

Aanstaande donderdagavond zal de nieuwe gemeenteraad worden geïnstalleerd. Daar zal in ieder geval Bas Brekelmans, de lijsttrekker van de VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen, niet bij zijn. Brekelmans heeft laten weten dat hij geen raadszetel ambieert, maar dat hij in de nieuwe raadsperiode uitsluitend als wethouder wil terugkeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in