Lisse – De afgelopen tijd neemt het aantal asielzoekers in opvangcentra toe. De overheid is daarom in samenspraak met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) op zoek naar ander plaatsen in Nederland die voor een tijdelijk verblijf kunnen zorgen. Raadslid Bergman van het CDA in Lisse stelt hier nu vragen over. Hoofdvraag van Bergman is of de Rijksoverheid de gemeente Lisse heeft benaderd om voor extra opvangplekken te zorgen en zo ja wanneer er in de gemeente dan daarover gepraat gaat wordt. De vragen zullen in de komende gemeenteraadsvergadering worden besproken.

4 REACTIES

  1. Er staat nog een mooi gebouw van Swets & zeitlinger leeg kunnen wel een paar honderd vluchtelingen in, of anders appartementen voor de lissenaren zelf

  2. Wat denk je van eerst eigen bewoners die ook al 10jaar wachten en er staan in de zuid nu zat hotels leeg waarom moet het altijd in de gewone i buurten en lekker re regering kom maar en de dorpen moeten het maar uitzoeken zet ze:maar die gebouwen van de regering die lui werken toch al twee jaar thuis .

  3. Lisse is bijkans al een soort opvangcentrum. Niet negatief bedoeld, maar, we hebben veel hier woonachtige medewerkers uit ondermeer Polen.

    Dat is niet erg, iedereen wil je welkom heten, en het zijn doorgaans hard werkende mensen, maar de gemeenschap is nog niet helemaal in balans daarmee. Om nu nog meer mensen binnen te halen…het wordt denk ik allemaal wat veel.

    Zeker gezien de woningnood onder veel jonge mensen in Lisse. Even niet hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in