Beeld: de Monitor van KRO-NCRV

Noordwijk – Puur Noordwijk heeft donderdag CDA-raadslid Lenie Zoetendaal ter verantwoording willen roepen om haar deelname aan het tv-programma de Monitor. Volgens fractievoorzitter Visser was het een actie om Noordwijk in een kwaad daglicht te stellen en werd er onjuiste informatie verstrekt. Het programma ging over de woningnood in Noordwijk bij mensen die gescheiden zijn en met hun kinderen geen betaalbare huurwoning kunnen krijgen. Zoetendaal deed mee aan het programma en wees onder meer op een hotel in De Zuid waar woningzoekenden hun toevlucht zochten. Zoetendaal liet in de raadsvergadering weten dat je niet alleen moet opscheppen over wat er goed gaat in je gemeente, maar dat je ook verantwoording aflegt over wat er fout gaat. Burgemeester Rijpstra meldde dat het programma met een draaiboek zou werken om tot een bepaald resultaat te komen en dat afspraken niet nagekomen zijn. Wethouder Salman was haperend te zien in het programma en dat zou niet uitgezonden worden. Ook was de interviewer volgens burgemeester Rijpstra intimiderend. Er kwam uiteindelijk een motie om politieke geschillen in de raadszaal te bespreken en dat afgekeurd wordt als je Noordwijk in een kwaad daglicht stelt. Puur Noordwijk, Lijst Salman, PvdA/GroenLinks en D66 stemden voor de motie.

Klik hier voor het tv-programma.

Kijk hieronder hoe Bo er in het eigen tv-programma aandacht aan besteedde:

14 REACTIES

 1. Puur Noordwijk zou zich achter de oren moeten krabben. Waarom kijken jullie alleen naar het zogenaamde imago van Noordwijk? Is dat belangrijker dan het leed in jullie gemeente? Zoals mevr Visser zei; jullie zijn de volksvertegenwoordigers! Het lijkt erop dat een bepaalde groep van het volk er niet toe doet! Schaam jullie dat jullie Lenie en De Monitor op deze manier hebben aangevallen! Laag en vals! Geen andere woorden voor! Achteraf mauwen kunnen we allemaal…jullie hadden veel eerder actie moeten ondernemen en hebben het lef nodig om hand in eigen boezem te steken.

 2. Moedig raadslid. Heldere uitzending van De Monitor. Vreemde politieke reactie in Noordwijk. Alle hens aan dek zou je zeggen in het belang van een schrijnende situatie voor inwoners.

 3. Als ik de reactie van Mark van Hameren op Facebook lees, kan ik mij voorstellen dat er een afvaardiging bij de Kattukkers gaat afkijken hoe zij dit soort woningnoodgevallen oplossen. Niks mis mee om van een ander wat te leren.

 4. Volgens mij hebben we vrijheid van meningsuiting in dit land…
  Maar voor een aantal politici blijft dat een lastig begrip.

 5. Schande hoe Lenie op de vingers getikt op een wijze die we alleen in een bewind als Noord Korea kennen. Zij is volgens de wet raadslid zonder last en ruggespraak. Hoe zij dit invult en of ik of anderen het daarmee eens zijn is een andere kwestie. Of Noordwijk blij moet zijn met deze uitzending is iets anders, maar het legt wel een schrijnend probleem vast en dat is de onwil om sociale huurwoningen voor hen te bouwen die het zo hard nodig hebben.

 6. Leny je hebt het goed gedaan laat je niet afbluffen door een wedhouder of een burgermeester .Ga zo door breng de waarheid aan het licht .Als ze nu nog niet door hebben dat r huizen moeten komen voor de gewone mensen dan moet er met het aankomend verziezingen maar eens recht gezet worden er woden miljoenen uit gegeven maar niet aan noodzakelijke dingen zo als huizen drainage pijp van meer dan 1 miljoen waar je niks meer over hoort.

   • Lenie,

    Ik vind het ook geweldig en eerlijk wat je hebt gedaan! Houdt je poot stijf en laat je niet ondersneeuwen door de raadsleden en burgemeester. De echte Noordwijkers staan achter je!

 7. Wellicht een lesje democratie nodig voor ondertekenaars deze enge motie.
  Én een voorbeeld nemen aan Voltaire die zei : “ ik verafschuw wat u zegt, maar ik zal uw recht om het te zeggen verdedigen met mijn leven!”
  Ik wens allen veel wijsheid.

 8. Motie is volledig misplaatst. De raad dient zich te beperken tot zijn kerntaken: volksvertegenwoordigers, controlerend en kaderstellende.
  Gefit op mede-raadsleden past niet in dat rijtje.
  Het staat individuele raadsleden evenwel vrij om zich zowel binnen als buiten de raad te uiten zonder last of ruggespraak.
  Laat je niet kisten Lenie!

 9. Ik vind dat Ard Zandbergen en Roberto ter Hark heel goed verwoorden, je kan en mag niet een dergelijke motie aannemen, dit druist volledig in tegen de vrijheid van meningsuiting, om een raadslid op een dergelijke manier de mond te snoeren. Wat je er ook inhoudelijk van vind.
  Iedereen heeft recht op zijn of haar waarheid!
  Door deze motie komt Noordwijk juist in “kwaad daglicht”!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in