archieffoto

Noordwijk – Ballonnen mogen tijdens evenementen en festiviteiten niet meer opgelaten worden omdat ze schade brengen aan het milieu. Deze motie van Puur, PvdA en GroenLinsk werd aangenomen met de stemmen van het CDA tegen, die vonden ontmoedigen van gebruik van ballonnen voldoende.

De raad ging ook akkoord met een onderzoek naar bouwen in De Zilk waarbij ingezet wordt op uitbreiding van woningen. Deze motie van NZLokaal kreeg één tegenstem van D66-raadslid Gutlich die schrappen van woningen in Bronsgeest en pleiten voor huizen in De Zilk niet kon combineren.

De aangekondigde sluiting van het politiebureau aan de Duinwetering in Noordwijk leverde vragen op van het CDA. Die had via de landelijke CDA een toezegging van toenmalig minister Opstelten ontdekt waarbij beslist zou zijn dat het bureau tot 2025 open zou blijven. Wethouder Van den Berg bevestigde dat er een bureau bleef maar dan ergens anders met een kleinere omvang. Het CDA blijft bij de ministeriële toezegging en komt er later weer op terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in