Raadsvragen aan B & W Teylingen fors toegenomen

Teylingen – Het aantal raadsvragen van gemeenteraadsleden aan het college van B&W is in Teylingen dit jaar verdubbeld ten opzichte van de vorige vier jaren. Dat blijkt uit een door de gemeente verstrekt overzicht.

Gemeenteraadsleden kunnen schriftelijke vragen aan B&W stellen over allerlei onderwerpen. Het college beantwoordt een vraag in principe binnen 30 dagen. In vorige jaren werden gemiddeld zo’n 29 vragen per jaar gesteld, maar dit jaar zijn dat tot nu toe al 58 vragen. Sommige raadsvragen bevatten echter niet alleen een enkele vraag, maar soms wel tien tot twintig deelvragen. De omvang van de vragen is ook aanzienlijk toegenomen, zo laat de gemeente weten.

Het CDA is duidelijke koploper in het stellen van vragen aan B&W. Met name de CDA-raadsleden Peter Scholten en Sybrinne de Vries hebben sinds het aantreden van de nieuwe gemeenteraad in maart van dit jaar en sinds de partij in de oppositie is beland het college ‘gebombardeerd’ met vragen over uiteenlopende onderwerpen.

Door de stijging van het aantal vragen en de omvang daarvan moeten ambtenaren die de vragen moeten beantwoorden soms prioriteiten stellen in hun gewone werk. Dat leidt er toe dat werkzaamheden en projecten later klaar zijn en moeten worden doorgeschoven in de tijd, zo laat de gemeente weten. Een van de projecten die hierdoor vertraging heeft opgelopen zou naar verluidt de herinrichting van de doorgaande weg in Warmond zijn.

Uit een berekening van de gemeente Rotterdam bleek eerder dat het beantwoorden van raadsvragen de gemeente gemiddeld zo’n 1000 euro per vraag kost. Als dit bedrag ook als uitgangspunt wordt genomen voor de gemeente Teylingen, zou dit betekenen dat de kosten voor de raadsvragen dit jaar al zo’n 58.000 euro bedragen. Alleen al de CDA-fractie heeft hiervan meer dan de helft voor haar rekening genomen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in